Wedstrijdzwemmen

Op dit moment bestaat de wedstrijdploeg van Thalassa uit ongeveer 35 zeer enthousiaste zwemmers en zwemsters. Een erg gezellige, sportieve ploeg waarbij de jongste 8 jaar is en de oudste al 27. Lekker zwemmen op verschillende prestatieniveaus is waar we voor staan!

Trainen

Je kunt 2 á 3 keer per week trainen, waarbij we naast baantjes zwemmen, veel aandacht besteden aan een goede techniek van de 4 zwemslagen, de keerpunten en de starts. Alleen met een goede techniek kan je echt hard zwemmen! 

Wedstrijden

Trainen doe je natuurlijk om te kijken hoe hard je kunt zwemmen en dat doen we uiteraard bij diverse soorten wedstrijden. Het seizoen loopt van september tot juni en de wedstrijden worden meestal op zondag gezwommen.
De verenigingscompetitie is een landelijke competitie met daarin 5 wedstrijden waar alle zwemmers aan meedoen. Thalassa zwemt mee op districtsniveau, waardoor de wedstrijden in de buurt van Geldrop worden gezwommen. Daarnaast zijn er diverse wedstrijden waar je medailles kunt winnen, limieten kunt halen of waar we zelfs blijven overnachten. Als je limieten haalt, kun je deelnemen aan kampioenschappen, zoals de Brabantse of de Nederlandse Kampioenschappen.

Meer informatie over het meedoen aan wedstrijden kun je hier vinden.
Het rooster van de wedstrijden waar wij aan meedoen kun je hier vinden.

Zwemmer, zwemster van het jaar!

Elk seizoen houden we bij, hoe vaak je je tijd hebt verbeterd. Degene die dit het vaakst doet wordt zwemmer/zwemster van het jaar en ontvangt een mooi zwembeeldje gesponsord en uitgereikt door Wim Minten, oud-trainer van Thalassa.

Open water zwemmen

In het zomerseizoen gaan we naar buiten! Thalassa doet met een steeds groter wordende ploeg mee aan het open water zwemmen. 

Meer informatie over het meedoen aan open water wedstrijden kun je hier vinden.

Vrijwilligers

Elke sportvereniging draait op vrijwilligers. ZV Thalassa is daar geen uitzondering op. Voor de afdeling wedstrijdzwemmen zijn we op zoek naar vaders, moeders, verzorgers, oudere zwemmers die graag een handje willen helpen. Als je wilt meehelpen kun je contact opnemen met wedstrijdzwemmen@zvthalassa.nl. Een overzicht van alle taken en vrijwilligers kun je hier vinden.

Meedoen?

Als je geïnteresseerd bent in wedstrijdzwemmen en heb je minimaal zwemdiploma B, kom dan eens kijken, maar beter nog, meteen meedoen op de dinsdag en/of donderdagavondtraining van 18:00 uur tot 19:00 uur. Doe het liefst een strakke zwembroek/badpak aan en vergeet je badslippers niet. Meld je even aan door een e-mail te sturen naar: wedstrijdzwemmen@zvthalassa.nl zodat je goed wordt opgevangen.

Contact

Voor meer informatie over wedstrijdzwemmen bij Thalassa, kunt u een e-mail sturen naar wedstrijdzwemmen@zvthalassa.nl.

Algemene informatie

Voor meer algemene informatie over wedstrijdzwemmen, kun je naar:
http://www.knzbzuid.nl/wedstrijdzwemmen
https://www.knzb.nl/vereniging__wedstrijdsport/wedstrijdsport/zwemmen/