Masters

Het Masters zwemmen van Thalassa is ontstaan uit een enthousiaste groep die zich in de jaren tachtig en negentig op de triatlon richtte. De triatlon maakte in die tijd een enorme groei door; de duursporters vonden een geweldige uitdaging in de drie disciplines die deze extreme duursport omvat: zwemmen, fietsen en hardlopen. De belangstelling voor de triatlonsport is echter sterk afgenomen maar de interesse voor duursporten is duidelijk blijven bestaan. Een aantal Thalassa Master zwemmers fietsen of lopen ook recreatief of zelfs in wedstrijdverband, het merendeel houdt het echter bij het zwemmen. Vanzelfsprekend een prima manier om de conditie blessurevrij op peil te brengen en te houden.

Trainingen

De trainingen van het Masters zwemmen zijn gericht op het vergroten van de conditie. In de aanloop van het seizoen wordt er wat meer op de techniek gelet om het zwemmen te makkelijker te maken maar we blijven natuurlijk wel zwemmen; dat is per slot van rekening waar iedereen voor komt. Tussentijds wordt er door het zwemmen van vijfhonderd meter op tijd gekeken hoe we er conditioneel voor staan. In het voorjaar wordt de intensiteit van de training verder opgevoerd. Bij voldoende belangstelling wordt op Goede Vrijdag de traditionele uurmarathon georganiseerd waarbij het doel is om in één uur zo veel mogelijk baantjes te zwemmen.

Meedoen?

Heb jij de borstcrawl en schoolslag redelijk onder de knie, ben je 25+ en wil je je conditie in een sportief gezelschap verder verbeteren of op peil houden? Dan is Masters zwemmen zeker wat voor jou!

Voor meer informatie over het Masters zwemmen kun je contact opnemen via masters@zvthalassa.nl.