Waterpolo

Waterpolo is een geweldige sport voor fysieke conditie, teamwork, strategie en een goede beheersing van zwem- en balvaardigheden. Waterpolo is een sport die zowel spannend als uitdagend is voor spelers maar ook voor toeschouwers.

 

Waterpolo binnen Thalassa draait niet alleen om prestaties; het is ook een plek waar vriendschappen worden gesmeed en veel gelachen wordt.
Thalassa heeft een gezellige waterpoloafdeling met drie teams in competitie: twee herenteams en een damesteam. Daarnaast hebben we een jeugdafdeling waar jongens en meisjes alles leren om waterpolo onder de knie krijgen.

 

De teams

De twee heren teams van Thalassa spelen met succes in de tweede en derde klasse van regio Zuid. De heren trainen twee keer per week samen, deze trainingen staan garant voor zowel sportiviteit als plezier!

 

Onze Thalassa dames bundelen hun krachten met De Punderman uit Asten, waarmee ze als combinatieteam schitteren in de derde klasse van regio Zuid. Naast prestaties staat de sfeer en gezelligheid binnen het team centraal.

 

Hoewel de dames in principe bij hun eigen vereniging trainen, krijgen ze ook de kans om wekelijks gezamenlijk te trainen in Geldrop en Asten. Dit is essentieel om elkaar tijdens de wedstrijden feilloos te vinden.

Trainingen en wedstrijden 

De wedstrijdteams trainen tweemaal per week samen en spelen wedstrijden op zaterdag. Het wedstrijdseizoen loopt van september tot en met april en bestaat uit ongeveer 20 wedstrijden. De herentrainingen vinden plaats in zwembad De Smelen in Geldrop, de dames van het combinatieteam trainen ook in Geldrop en kunnen extra trainen bij De Punderman in zwembad De Schop in Asten. Voor thuiswedstrijden zijn wij helaas genoodzaakt uit te wijken naar zwembad De Braak in Helmond, dit vanwege de beperkte diepte van het bad in Geldrop.

 

De waterpolo jeugd volgt tweemaal per week training van waterpolotrainers om de fundamenten van de sport te leren. Hiermee leggen ze een stevige basis voordat ze doorstromen naar de dames- of herenteams.

Officials

Om een waterpolo wedstrijd te kunnen spelen zijn niet alleen twee teams nodig, maar natuurlijk ook officials. Als vereniging zorgen we voor scheidsrechters en officials die plaats nemen achter de wedstrijdtafel. Zelfs als je nog niet alle ins en outs kent, kun je met onze basiscursus scheidsrechter aan de slag en je teamgenoten de kans geven om te blijven spelen.

Waterpolocommissie

Onze waterpolocommissie zorgt er voor dat alles geregeld wordt binnen de waterpolo afdeling. Zij regelen zaken met betrekking tot de competitie, toernooien, trainingen, onderhouden de connecties tussen de teams en met andere verenigingen. Heb je vragen of wil je gewoon wat meer weten? Dit kan het beste via polosecretaris@zvthalassa.nl.

Meedoen?

Als je geïnteresseerd bent in waterpolo, kom dan eens kijken. Beter nog, je kunt direct meedoen bij de jeugd, dames of herentraining. Je kunt gewoon binnenlopen tijdens een training of een mail sturen naar de polosecretaris.