Aquasports

Jonge zwemmers die net het zwem-ABC hebben behaald kunnen bij Aquasports kennismaken met de verschillende zwemsporten.
Verder is het natuurlijk vooral samen veel plezier hebben!

Synchroonzwemmen

Houd je van zwemmen? Houd je van muziek? Houd je van ballet? Kom dan eens bij ons kijken, doe eens mee. Synchroonzwemmen heeft dit allemaal in zich, het is eigenlijk een soort ballet in het water. Synchroon is een moeilijk woord voor “gelijktijdig”. Je moet bij synchroonzwemmen namelijk precies op de maat van de muziek zwemmen en je moet goed op de andere zwemsters letten, zodat iedereen mooi gelijk zwemt.

Wedstrijdzwemmen

Op dit moment bestaat de wedstrijdploeg van Thalassa uit ongeveer 35 zeer enthousiaste zwemmers en zwemsters. Een erg gezellige, sportieve ploeg waarbij de jongste 10 jaar is en de oudste al 27. Lekker zwemmen op verschillende prestatieniveaus is waar we voor staan!

Waterpolo

Thalassa heeft een actieve waterpolo afdeling die bestaat uit drie competitie-spelende teams: twee herenteams en een damesteam. Daarnaast hebben we een groep zeer jeugdige jongens en meisjes die nog niet zo ver zijn dat ze al aan wedstrijden mee kunnen doen maar wel fijn met de beginselen van het waterpolo bezig zijn.

Masters

Het Masters zwemmen van Thalassa is ontstaan uit een enthousiaste groep die zich in de jaren tachtig en negentig op de triatlon richtte. De triatlon maakte in die tijd een enorme groei door; de duursportersvonden een geweldige uitdaging in de drie disciplines die deze extreme duursport omvat: zwemmen, fietsen en hardlopen. De belangstelling voor de triatlonsport is echter sterk afgenomen maar de interesse voor duursporten is duidelijk blijven bestaan. Een aantal Thalassa Master zwemmers fietsen of lopen ook recreatief of zelfs in wedstrijdverband, het merendeel houdt het echter bij het zwemmen. Vanzelfsprekend een prima manier om de conditie blessurevrij op peil te brengen en te houden

Trimzwemmen

Voor de senioren binnen de vereniging is er het Trimzwemmen. Deze groep biedt de mogelijkheid om, onder leiding van een ervaren trainer, op het gewenste niveau aan de conditie te werken. Daarbij is “senioren” een erg rekbaar begrip; de leeftijden variëren van dertig tot achter in de zestig …